Boven v.l.n.r. Arthur Broxks, Annette Dales, Rob Tromp, Edwin Petri, Henny Meijvis, Ellis-Jan van den Hout Onder v.l.n.r. Melanie Bakker, Anneke Adolfse, Robert Bijl, Bob Bessem

Henny Meijvis (1956)

Henny is als initiatiefnemer vanaf het prille begin betrokken bij het ontstaan en de oprichting van de vereniging. Henny heeft ruime ervaring met het begeleiden van sporters op alle niveaus: wedstrijdsporters en recreatieve sporters, baanatleten en wegatleten. Hij geeft als trainer/coach trainingen bij Hardloopvereniging Dolichos uit Bussum en aan de selectie wedstrijdgroep midden en lange afstand van AV Phoenix in Utrecht. Een aantal malen mochten zijn atleten op het platform staan bij verschillende NK’s. Als conditie- en looptrainer heeft hij ervaring bij verschillende teamsporten: hockey, voetbal, rugby en honkbal. Daarnaast geeft hij clinics en workshops aan bedrijven en instellingen en is hij actief als opleider van hardlooptrainers. Als personal trainer begeleidt hij mensen die zich willen voorbereiden op een evenement of die in een revalidatietraject zitten. Henny is tevens bestuurslid van Hardlooptrainers Nederland, een belangenvereniging voor hardlooptrainers; bij deze vereniging is hij tevens voorzitter van de werkgroep deskundigheidsbevordering, die tot doel heeft de deskundigheid van de looptrainer naar een hoger niveau te tillen.

Arthur Broxks (1964)

Arthur is sinds 2011 als looptrainer actief. Arthur begeleidt voornamelijk diverse loopgroepen op de zaterdagen. Maar kan alle niveaus binnen de vereniging begeleiden. 
Arthur: “Hardlopen doe ik al meer dan 20 jaar, maar eigenlijk pas sinds juni 2010 ben ik in verenigingsverband gaan lopen. Ik moet zeggen: dat had ik veel eerder moeten doen. Met een groep lopen is leuker en veel inspirerender dan alleen. Eigenlijk al vrij snel nadat ik lid ben geworden, ging de vereniging dusdanig uit haar jasje groeien dat het voor de trainers, die we toen hadden, eigenlijk niet meer te behappen was. Ik werd benaderd met de vraag of ik er iets voor voelde om trainer te worden. Diezelfde week ben ik begonnen aan de opleiding looptrainer 2, die ik met succes gevolgd heb. Een jaar later ben ik doorgegaan met de opleiding looptrainer 3 en ook deze opleiding met succes afgesloten. ik ben blij en trots deel uit te maken van dit team onder leiding van Henny. Mijn doel als trainer is eigenlijk simpel, iedereen op zijn of haar eigen niveau de mogelijkheid bieden met plezier te kunnen hardlopen. En met dit team van trainers is kwaliteit voor elk niveau gewaarborgd.”

Annette Dales (1968)

Annette is sinds 2010 als looptrainer actief. Primair geeft zij training aan een loopgroep van Dolichos op de zondag. Daarnaast verzorgt zij als invaltrainer regelmatig trainingen voor de diverse niveaugroepen. Ze vindt het leuk om mensen die beginnen met hardlopen te motiveren. Om te zorgen dat hardlopen voor mensen een vast onderdeel in de week gaat worden en dat mensen uiteindelijk van hardlopen en bewegen een eigen levensstijl kunnen maken. Annette heeft 8 marathons gelopen en vele andere wedstrijden. Het trainen naar een evenement toe vind ze eigenlijk leuker dan de wedstrijd zelf. Zwemmen zit in haar DNA en ze heeft ook al weer een aantal jaren ervaring opgedaan met de triathlon. Met wat andere ‘zwemverslaafden’ bij Dolichos is er ook nog een klein groepje open water zwemmers in de zomermaanden. Locatie is dan de Spiegelplas.

Robert Bijl (1983)

Robert is sinds 2013 actief als looptrainer. Hardlopen heeft hij altijd leuk gevonden om in de zomer te doen als het voetbalseizoen stil lag. Hoewel hij als keeper niet veel hoefde te rennen tijdens wedstrijden was hij toch goed in conditie.  In 2009 gooide hij zijn handschoenen in de wilgen en heeft zich gelijk ingeschreven voor de halve marathon. Dit ging hem erg goed af, toch vond hij deze afstand voor nu te ver, dus ging hij zich richten op kortere afstanden. Nadat hij bij Dolichos terecht kwam is hij steeds kortere afstanden gaan lopen van 10 km’s tot en met 800 meters. Dit om meer snelheid te krijgen. Na een paar jaar zelf te rennen vond hij het ook leuk om het hardlopen over te brengen aan anderen. Sinds hij in 2010 bij Dolichos terecht is gekomen heeft hij steeds meer geleerd over looptechniek, training en het opbouwen van het hardlopen. Hij is samen met de andere trainers een cursus gaan volgen en heeft inmiddels al verschillende groepen bij Dolichos getraind. Van start to run tot aan de gevorderden.

Ellis Jan van den Hout (1964)

In 2012 is Ellis Jan begonnen met hardlopen via Start to Run en is aansluitend lid geworden van Dolichos. ‘Ik kreeg steeds meer plezier in het hardlopen en kan nu niet meer zonder. Lekker je hoofd leeglopen in een training en een betere fysieke en mentale fitheid. Heerlijk. Zelf loop ik regelmatig wedstrijden in de omgeving van ’t Gooi en daarbij zijn de afstanden variërend tot aan de halve marathon. Ook heb ik ondertussen de charme van het trail lopen ontdekt.’ 

Sinds begin 2014 geeft Ellis Jan training na het behalen van de opleiding looptrainer niveau 2. Zijn doel is om binnenkort de opleiding Looptrainer niveau 3 af te ronden. ‘Training geven is bijzonder leuk om te doen. Het Start to Run programma van de atletiekunie is een prima start om te leren hardlopen en voor mij een prima kans om mensen enthousiast te maken.’ Ik train de Start to Run, 5 km en 10 km groepen. Samen met de andere trainers zorgen voor trainingen met aandacht voor blessure preventie, looptechniek, veiligheid en plezier! Dolichos is een club waar prestaties, plezier en verantwoord trainen perfect samengaan. En daar draag ik graag aan bij.’

Bob Bessem (1962)

In 2014 heeft Bob het plan opgepakt om het hardlopen serieus op te pakken. Na zijn deelname aan Start to Run is hij aansluitend lid geworden van Dolichos.

‘Door de goede trainingsopbouw kreeg ik vanaf het begin steeds beter het gevoel dat ik met deze trainingen verder kom. En ik heb er nog geen dag spijt van gehad. Het hardlopen gaat steeds beter.  Je kan me zeker elke zaterdag treffen in ’s Gravenland of Laren met een groep van gemotiveerde mensen onder leiding van enthousiaste trainers. Dat geeft veel voldoening. En de mooie omgeving helpt hier nog eens extra bij.’

Eind 2015 is Bob opgeleid tot assistent looptrainer en na een goede begeleiding van de ervaren trainers verzorgd hij nu ook zelfstandig de trainingen. Deze trainingen geeft hij aan de verschillende loopgroepen zowel op de baan als in het bos.

‘Het geven van de training is heel leuk om te doen. Het geeft een kick als je ziet dat je andere mensen ook kan motiveren om lekker te lopen.’

Edwin Petri (1966)

Edwin is eigenlijk altijd met sport bezig. Net als Annette heeft hij veel ervaring met zwemmen. Zowel in het maken van trainingsschema’s voor het zwemmen als ook in het open water zwemmen. De combinatie met veel fietsen en hardlopen maakt dat Edwin altijd in is voor een sportief evenement op 1 van deze onderdelen of in de combinatie.

Met hardlopen zit zijn hart bij de snelle afstand van 5 tot 10 km, maar ook voor een halve marathon is hij niet te beroerd om lekker hard te trainen. Sinds 2016 is Edwin bezig als hardlooptrainer bij Dolichos. Hij geeft wisselend training op de zaterdag en de zondag. Je kunt hem dus als trainer tegenkomen in de weekenden. Op de dinsdag vind je hem altijd op de atletiekbaan om zelf snelle rondes te lopen. Edwin houdt ervan als mensen altijd weer meer uit zichzelf halen dan dat ze dachten te kunnen. Hij zal je zeker stimuleren om vol te houden en jezelf te overtreffen! Houd altijd een lach op je gezicht tijdens het trainen, geniet van alles en iedereen om je heen.